Mikrointegrering - mange muligheter

LoPe hjelper motiverte arbeidere til jobb - Integrering gjennom arbeid

Vi i Grenland Næringsforening ønsker å løfte frem et initiativ vi synes fortjener ekstra oppmerksomhet.

LoPe er et lavterskeltilbud hvor flyktninger og innvandrere får hjelp til å løse hverdagsproblemer. De ser hvert menneske i sin spesielle sak, arbeider tverrfaglig, utover kommunegrenser og ordinær arbeidstid. Kontoret i Skien er åpent 08.30-15.30 alle hverdager, i tillegg til døgnåpen vakttelefon.

 

Hos LoPe gjøres alt fra å hjelpe til å starte et bredbåndsabonnement, til å kjøre til krisesenter kl. 23:00 på kvelden, på en søndag. Like fullt er størstedelen av pågangen en stemme i andre enden av telefonen som sier: «Hei. Mitt navn er Ali. Jeg vil jobbe!» Og siden 2019 har de fått 19 personer ut i arbeid.

 

-Vi mener det er grunnleggende å satse på mennesker som står i fare for å falle utenfor arbeidslivet og som kan miste sosial tilhørighet, sier daglig leder Peri-Ilka Tincman. -Disse er vårt hovedfokus, og selve kjernen i vår tenkning. Ved å stå i arbeid slipper familiene en runddans med sosialstønader og bostøtte, de opparbeider seg nettverk og opplever mestring i hverdagen. Ikke minst ser vi at menn og kvinner, etter flere års søking på Finn.no, har fått en stoltere holdning og rakere rygg etter å ha begynt å arbeide. -Arbeid er helsefremmende, understreker hun.

 

Lope's aktivitet har som mål at ingen skal føle at livet håpløst, at de står alene og opplever seg utenfor det norske samfunnet på grunn av praktiske problemer i hverdagen. De jobber for å redusere og eliminere praktiske barriere som står i veien for at tilflyttere som har flyktet fra krig, forfølgelse og undertrykkelse, blir integrert i et lokalsamfunn og nærmiljø i norske kommuner. Det viktigste i denne sammenhengen er å ha en jobb å gå til!

 

HAR DU BEHOV FOR ARBEIDSKRAFT? Kanskje LoPe har noen som matcher det du ser etter og trenger.

Ta kontakt med Peri-Ilka Tincman,  Daglig leder  -  40554559    mail: post@lopenorge.no

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler