Powered by Telemark: Et spennende og viktig initiativ for Regionen

Les artikkelen fra vårt innstikk i Dagens Næringsliv, Powered by Telemark her: 

– Industriklynger og -nettverk er viktige. Ikke bare for å ha et sted å drikke kaffe sammen, men fordi vi trenger arenaer som gir mindre aktører muligheten til å møte de store. Det kan det komme spennende nyskapning ut av, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen om samarbeidsprosjektet Powered by Telemark.

Initiativtakerne bak prosjektet er Herøya Industripark, Vekst i Grenland, Industri Cluster Grenland og Teknologinettverk Telemark, og i dag er 14 samarbeidspartnere involvert. Målet er å synliggjøre Grenland og Telemark som den fremste regionen i Norge for utvikling av ny og bærekraftig industri.
– Industribedriftene i Grenland er ikke bare blant verdens mest effektive, de er også blant de beste på miljø. Og det er bra, for klima er vår tids største utfordring. Det å være gode på miljø, er i ferd med å bli industriens kanskje viktigste konkurranseparameter, sier Isaksen, og legger til at Grenland-industriens visjon om å bli en klimapositiv region kanskje er hårete, men ikke desto mindre viktig.
– Regjeringen skal sørge for å gjødsle og vanne ved å bygge infrastruktur og kunnskap. Det handler om å legge til rette for det grønne skiftet og sikre morgendagens bærekraftige velferd.

 

HÅPER PÅ ENGASJEMENT OG SUKSESSHISTORIER
– Powered by Telemark skal synliggjøre Grenland og Telemarks etableringsfortrinn på viktige industriarenaer, sier Hanne Gro Haugland, prosjektansvarlig for Powered by Telemark. Hun forteller at planen for 2018 er å være til stede på viktige arenaer som Arendalsuka, Industri Futurum og ONS, samt å formidle suksesshistorier/power stories fra regionen.
– Prosjektet er helt avhengig av at mange lokale bedrifter engasjerer seg og bidrar til å markedsføre Powered by Telemark. På den måten kan vi skape oppmerksomhet og interesse gjennom suksesshistoriene, sier Hanne Gro Haugland.

 

Les hele magasinet her:

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler