Inovati

Lederstøtte i en krevende tid

De fleste ledere i privat sektor opplever ekstreme utfordringer i disse tider. Bekymring, frykt, sårbarhet, avmaktsfølelse men også adrenalinkick er normale reaksjoner på en unormal situasjon.

Ledere berøres dobbelt - man opplever en bekymring for egen del og må samtidig håndtere andres bekymring - feks medarbeidere, barn, partner.

Din ledelse er viktig for hvordan medarbeiderne dine håndterer denne situasjonen og kan være avgjørende for hvor godt rustet dere er til å komme dere videre. Ditt lederskap bidrar til å gjøre det lettere eller vanskeligere for medarbeiderne å fokusere på problemløsning og å jobbe konstruktivt i denne situasjonen.

For å kunne lede andre må man kunne lede seg selv - derfor trenger ledere en trygg arena hvor de kan lufte noen av de tankene, følelsene eller dilemmaene de blir gående med. Vi vet at følelser som blir anerkjent lettere slipper taket. Vi tilbyr en arena hvor du kan åpne opp om det du sitter med slik at du kan fokusere konstruktivt på problemløsning og på det som ligger foran.

Ta gjerne kontakt med oss i Inovati for samtaler og rådgivning. Vi har 20 år med erfaring fra, ledercoaching, lederutvikling, organisasjonsutvikling krisehåndtering. Alle samtaler er konfidensielle og kontakten er 100% anonym.

Her er noen tips på veien
1. Skaff deg en ventil - et fristed hvor du kan være dønn ærlig på hvordan opplever situasjonen.
2. Vær rollemodell med tanke på å vise sårbarhet, men håndter samtidig dine følelser på en slik måte at ikke dine medarbeidere føler at de må 'bære deg'.
3. Skap 'bekymringsluker' for og med medarbeiderne dine. Lag arenaer hvor det er lov å være ærlige på de tanker og følelser som er til stede.
4. Vær tett på og tilgjengelig, selv om dere er fysisk på forskjellige steder.
5. Vis at du bryr deg om dine ansatte (og deres familier) som mennesker.
6. Vær håpsbærer men vær samtidig realistisk og troverdig. Ikke skap falske forhåpninger, men svartmal heller ikke.
7. Skryt av positive initiativ i en krevende tid.
8. Om du har noen som virkelig sliter er det viktig at dette fanges opp og at vedkommende hjelpes videre til noen med spesialkompetanse.

 

Ta kontakt med:
silje@inovati.no
952 22 810

eller
tommy@inovati.no
934 44 347‬

 

Besøk vår nettside for mer informasjon klokt.no

 
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler