Meny
Search
Search
Nasjonal sikkerhetsmåned 2022

Nasjonal sikkerhetsmåned 2022

30. september 2022
I oktober markerer NorSIS Nasjonal sikkerhetsmåned for 12. gang.
Tema for årets kampanje er løsepengeangrep og ulike former for sosial manipulering.

Sosial manipulasjon og løsepengeangrep har de siste årene utviklet seg til å bli den mest betydelige cyber- og informasjonssikkerhetstrusselen over hele verden. Deler av utfordringen er knyttet til teknologiske svakheter og sårbarheter, men aller mest handler evnen til å forebygge og beskytte seg om ledelse og den menneskelige faktor. Tema for årets sikkerhetsmåned er derfor «Sammen for en digital hverdag» med undertemaene «sosial manipulasjon» og «løsepengeangrep». NorSIS koordinerer sikkerhetsmåneden for 12. gang i år, og det er planlagt en rekke små og store aktiviteter for å sette fokus på årets tema. 
 
Opplæringsressurser 
Også i år er opplæring ett av de viktigste virkemidlene for å nå ut til ansatte i norske virksomheter. I år tilbyr NorSIS e-læring sammen med læringsplattformen Motimate. Dette er en oppfrisket og forbedret versjon av fjorårets «Trygg digital hverdag».  
 
NorSIS og Motimate legger vekt på at opplæring skal være enkelt, relevant, engasjerende og troverdig. Gjerne med elementer av lek og moro. Opplæringspakka inneholder i år, som i fjor, film, spill og quiz, og kan gjennomføres på valgfri plattform, om det er i nettleser eller i app på telefon. Opplæringen er delt opp i fem moduler, og vil være tilgjengelig på norsk, engelsk, fransk og tysk.
Du kan se en demo av første modul her (engelsk demo, men kommer på norsk). 
 
NorSIS har også laget en oversikt over andre opplæringsressurser:  
https://norsis.no/nasjonal-sikkerhetsmaned/opplaeringsressurser/ 
 
Foredragsdugnad 
Foredragsdugnaden er et viktig og populært tiltak i Nasjonal Sikkerhetsmåned. Her gir eksperter og virksomheter innenfor informasjonssikkerhetsfeltet bort gratis foredrag i oktober. Dette er en god anledning til at din virksomhet kan få et ekspertforedrag for en rimelig penge. Her kan dere se om noe passer for dere: 
https://norsis.no/nasjonal-sikkerhetsmaned/foredragsdugnaden/ 
 
Arrangementsoversikt 
Ønsker du faglig påfyll i oktober? Ta en titt på arrangementoversikten vår og se om det er noe som vekker interesse! Kalenderen oppdateres fortløpende. Ønsker du å melde inn ditt arrangement, kan du melde det inn her: https://norsis.no/nasjonal-sikkerhetsmaned/registrering-av-aktiviteter/

På NorSIS sin nettside finner du mye relevant informasjon om datasikkerhet for bedrifter. 
facebook
Top Image

Bli kjent med Grenland Næringsforening

Siden 1884 har vi jobbet for samarbeid, nettverk og næringspolitisk gjennomslag for næringslivet. Vi samler beslutningstakerne i regionen og er en samlet stemme for næringslivet. 
I vårt nettverk har vi de fleste bransjer, og vi har tett dialog med offentlige myndigheter. Medlemskapet er rimelig, og jo flere vi er - jo sterkere står vi SAMMEN!
BLI MEDLEM