Meny
Search
Search
Strømopprør i Oslo
Foto: Næringsforeningen i Stavanger-regionen

Strømopprør i Oslo

14. november 2023
1500 underskrifter overlevert
Tirsdag 14. november reiste en stor delegasjon fra strømsone NO2 for å møte politisk ledelse i Oslo. De hadde med seg 1500 underskrifter og nytt forslag til hvordan strømprisene kan gjøres mer rettferdige. Næringsforeningen i Kristiansandsregionen organiserte turen i felleskap med næringslivet i Rogaland og Grenland Næringsforening.
Ordfører i Skien, Marius Roheim Aarvold, og Skien Persiennefabrikk ved Trond Nilgard representerte Grenland. 
 

- Situasjonen er urettferdig. Vi er ett land, en nasjon, men så er det så store forskjeller. Vår landsdel produserer store mengder av kraften for hele Norge, men det er oss det går utover, sier Kristiansandsordfører Mathias Bernander i møtesalen på Stortinget.

Møtte sentrale politikere

 

På Stortinget møtte de representanter fra benkene som er valgt inn fra de ulike områdene, og sentrale energipolitikere. Her la de frem ferske tall som dokumenterer urettferdigheten i det norske strømsystemet. 

 

– Næringslivet i vår strømsone (NO2) betaler de høyeste prisene over tid. Samtidig har lokalsamfunnene i dette området tålt store inngrep for å produsere mest energi i landet. Denne urettferdigheten forlanger vi at nasjonale politikere adresserer. Vi har ikke tid til å vente på at strømproduksjonen går opp, sier næringspolitisk leder Roar Vigeland Osmundsen i Næringsforeningen i Kristiansandsregionen.

En rekke bedriftslederne fra hele NO2 området hadde tatt turen til Oslo for å protestere. 
 

1500 underskrifter

 

I Oslo fikk olje og energiminister Terje Aasland (Ap) overlevert en liste med underskrifter fra 1500 virksomheter, som mener at næringslivet ikke kan leve med dagens strømsystem. Som følger av de store prisforskjellene ser vi at investeringer utsettes, produksjon flyttes og i noen tilfeller går selskaper over ende. 

Det kom ingen lovnader fra statsråden, så nå blir det opp til Stortinget å ta denne saken opp.

Folk

 

folk


folk

 

Næringspolitikk
facebook
Top Image

Bli kjent med Grenland Næringsforening

Siden 1884 har vi jobbet for samarbeid, nettverk og næringspolitisk gjennomslag for næringslivet. Vi samler beslutningstakerne i regionen og er en samlet stemme for næringslivet. 
I vårt nettverk har vi de fleste bransjer, og vi har tett dialog med offentlige myndigheter. Medlemskapet er rimelig, og jo flere vi er - jo sterkere står vi SAMMEN!
BLI MEDLEM