Meny
Search
Search
Info om GOOGLE

Info om GOOGLE

07. februar 2024
Praktisk info for din bedrift
Endelig kom nyheten hele Grenland har ventet på: Google etablerer et av verdens største datasenter i Skien!
Det åpner for store muligheter for Grenlands næringsliv, men hvordan kan din bedrift praktisk forholde seg til denne gode nyheten?
Det vil Grenland Næringsforening bidra til å hjelpe våre medlemmer med framover, i tett dialog med Skien Kommune og Google.

 
 • For det første, sett av dato 12. mars på Parkbiografen kl. 18.
  Da arrangerer Grenland Næringsforening i samarbeid med Skien kommune informasjonsmøtet Bli kjent med Google!
  Invitasjon med påmelding og mer informasjon sendes alle medlemmer om kort tid. Arrangementet ligger allerede i vår kalender på nettsiden: https://www.grenlandnf.no/liste-aktuelt-motekalender?bli-kjent-med-google-informasjonsmote-13448

   
 • Googles etablering vil gi store ringvirkninger og muligheter. Les hva Google skriver i sin pressemelding: https://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18046820/google-starter-bygging-av-et-nytt-datasenter-i-skien-investerer-600-millioner-euro?publisherId=8930805&lang=no
   
 • Satsningen vil øke behovet for nye arbeidsplasser og ny kompetanse - og viktigheten av å tiltrekke oss de beste hodene til Grenland!
  Mange ledige stillinger blir aldri annonsert og går «under radaren». Det ønsker vi å gjøre noe med, og tilbyr som et supplement til gjengse kanaler, å synliggjøre Grenlands muligheter og kompetansebehov i vår nye stillingsportal  JOB OPPORTUNITIES IN GRENLAND! Norway's Most Exciting Job Market? (gratis for medlemmer).
  Følg link til portalen her: https://www.grenlandnf.no/aktuelt-ledige-stillinger/ledige-stillinger
   
 • Mulighet for å melde sin interesse
  Google er opptatt av samarbeid med lokalt næringsliv. Selskapet har etablert en digital løsning hvor lokale virksomheter innenfor relevante bransjer kan registrere sin interesse for å tilby varer og tjenester i forbindelse med etableringen. For å få tilgang til den digitale registreringsløsningen, sender du en e-post til denne adressen: 
  VLB1A-Enquiries@arcadismc.com 
  (Skriv for eksempel: Jeg ønsker mer informasjon...)
  Bedrifter i regionen som har tjenester eller produkter som kan være relevante i forbindelse med bygging av datasenteret, eller drift av dette, oppfordres til å registrere seg! 


  Er du en mindre bedrift? Vi anbefaler å tenke kreativt på samarbeidsmuligheter; ta kontakt med hverandre og registrere dere sammen!
  Ta kontakt i skjemaet under om vi kan bidra med kontaktdata til å koble sammen medlemsbedrifter for at dere kan skrive en felles henvendelse, om du har andre spørsmål eller kreative forslag. Vi anbefaler å bruke mulighetene og bli med på toget som går nå, så ingen står igjen på perrongen!
  Send inn din henvendelse i skjemaet her

   
 • Les også mer på Skien kommunes hjemmeside med lenker til relevant informasjon om prosjektet: https://www.skien.kommune.no/by-og-naeringsutvikling/aktuelt/velkommen-google/
   
Vi vil framover holde våre medlemmer orientert om nyheter og viktig informasjon om prosjektet!
 
Møteplassen
facebook
Top Image

Bli kjent med Grenland Næringsforening

Siden 1884 har vi jobbet for samarbeid, nettverk og næringspolitisk gjennomslag for næringslivet. Vi samler beslutningstakerne i regionen og er en samlet stemme for næringslivet. 
I vårt nettverk har vi de fleste bransjer, og vi har tett dialog med offentlige myndigheter. Medlemskapet er rimelig, og jo flere vi er - jo sterkere står vi SAMMEN!
BLI MEDLEM